Workshop cogNIAM® core

Op zoek naar een éénduidige en betrouwbare manier om de kennis en ervaring van de alledaagse praktijk vast te leggen en te vertalen naar bijvoorbeeld requirements, specificaties of modellen? Laat ons u dan in één dag de basisprincipes leren die wij al decennia toepassen om dit voor elkaar te krijgen.

Hoe zorg ik dat mijn systemen, processen en verantwoordingsdocumenten aansluiten bij de dagelijkse werkelijkheid op de werkvloer?

In de cogNIAM® core cursus leert u de onderliggende principes van de cogNIAM® methodiek: aan de hand van hele concrete en voor iedereen begrijpelijke voorbeelden stap voor stap in kaart brengen welke kennis er nodig is om de processen binnen een organisatie in goede banen te leiden, hoe deze met andere zaken samenhangt en welke regels er van toepassing zijn.

De methode is ontworpen om een analist in staat te stellen om zonder aannames de kennis en ervaring van deskundigen te vertalen naar veelzijdig inzetbare modellen.

Bas van de Laar

Solution Manager

Open workshop cogNIAM® core, High Tech Campus Eindhoven

 • 1-daagse workshop van 10:00 tot 17:00 uur, inclusief lunch.
 • 4 startmomenten per jaar.
 • Beschikbaar in Nederlands en Engels.
 • € 295,- (excl. BTW) per deelnemer. Maximaal 8 deelnemers per workshop

Data

Nieuwe data spoedig bekend.

In verband met COVID-19 worden onze workshops tijdelijk virtueel aangeboden.

Wat leert u tijdens deze workshop?

 • U leert het nut en de noodzaak van het vastleggen van kennis in modellen en begrippenlijsten.
 • U leert het onderscheid tussen proces, data, regels en semantiek en de voordelen van het integraal vastleggen van deze aspecten van kennis.
 • U leert hoe het gebruiken van concrete voorbeelden het mogelijk maakt om kennishouders in de eigen organisatie in hun eigen taal mee te praten in het modelleerproces en zo af te dwingen dat het gemaakte model precies aansluit op hun input.
 • Al het bovenstaande op instapniveau; ervaren professionals kunnen de cogNIAM® principes gebruiken om hun bestaande vaardigheden op een nieuwe manier in te zetten, beginnende analisten leggen hiermee een solide basis voor een vervolgcursus proces-, data- of regelmodelleren.

Over cogNIAM®

cogNIAM® is een unieke methode die op basis van herhaalbare protocollen helpt om kennis om te zetten in business modellen. Hierbij maakt cogNIAM® gebruik van natuurlijke taal en voorbeelden, om de modellen voor eenieder begrijpbaar en valideerbaar te houden. cogNIAM® combineert open wereldstandaarden om processen, data, regels en semantiek in samenhang vast te leggen.

De unieke voordelen

 • U verkrijgt uw kennis direct van de bron. PNA is de grondlegger van de cogNIAM®-methode en heeft aan de wieg gestaan van diverse wereldstandaarden, waaronder BPMN 2.0, DMN en FBM. Onze docenten hebben ruime praktijkervaring bij (inter)nationale organisaties.
 • Onze methode resulteert in 100% complete, correcte en consistente requirement specificaties.
 • Gebruik uw eigen business case tijdens de workshop. Daarmee kan de opgedane kennis direct worden ingezet binnen uw organisatie.