Maak kennis met iKnow

PNA biedt innovatieve software voor het analyseren, structureren en borgen van kenniskapitaal, met de cogNIAM-methode als ijzersterk fundament. We helpen overheidsorganisaties en bedrijven om wendbaar, efficiënt, compliant en transparant te zijn. iKnow: het platform van PNA voor een efficiënte, transparante en wendbare organisatie op basis van kennis. En die kennis kan overal zitten: in hoofden van mensen, in systemen, in documenten. Dat maakt iKnow ook zo geschikt voor toepassingen als Wetsanalyse, omdat het daar gaat om kennis die in wet- en regelgeving “verstopt” zit.

Kennis aan het werk

Geïnspireerd door de samenwerking met gebruikers van eerdere versies van onze tooling, en gecombineerd met onze inzichten op het gebied van kennismodellering, heeft PNA een geïntegreerd platform met hulpmiddelen ontwikkeld voor het snel en effectief analyseren en vastleggen van kennis. De tools zijn zowel losstaand als aan elkaar geschakeld te gebruiken.

Analyse vindt plaats op bronteksten, en wordt – inclusief intelligente bidirectionele koppeling met de onderliggende bronteksten – vertaald in kennismodellen. Zo’n kennismodel bestaat op zijn beurt weer uit onderling samenhangende gegevens-, regel- en procesmodellen, inclusief de betekenis van de diverse modelelementen. Dit alles is gebaseerd op open standaarden waaronder BPMN, DMN en FBM.

De waarde van de vastgelegde kennis wordt versterkt door de integratie ervan: kennis over processen, data, regels en semantiek staat niet op zichzelf, maar wordt volledig met elkaar verbonden in een gemeenschappelijke repository. Zo wordt er optimale consistentie, helderheid en onderling begrip bereikt.

De iKnow suite

Tooling gebaseerd op jaren van research & development

Research zit in onze genen. Eind jaren ’60 startte Sjir Nijssen al met wetenschappelijk onderzoek dat de basis vormt van onze aanpak. En dat doen we vandaag de dag nog steeds. Bijdragen aan kennisstandaarden, ontwikkelen van best practices en de verdere innovatie van onze producten en diensten. Al die kennis en ervaring houden we niet voor onszelf maar stellen we onder andere in de vorm van de iKnow Suite beschikbaar. Zodat elke professional en elke organisatie de gewenste efficiëntie, transparantie en wendbaarheid bereiken kan.

Een goed gesprek over hoe wij u kunnen helpen?