Wat heeft PNA met Lego?

Vaak krijgen wij de vraag gesteld wat wij als team van PNA nu precies doen. Daarom vonden wij het leuk om in de reeks ‘Wat heeft PNA met…?’ een aantal analogieën de revue te laten passeren als antwoord op deze vraag.

Doordat de LEGO blokjes een logisch, geometrisch slim systeem hanteren (o.a. met gestandaardiseerde maatvoering) ben je als LEGO bouwer in staat om met een beperkt aantal bouwblokken allerlei modellen van wereldobjecten te maken; huizen, schepen, auto’s, boten, noem maar op. Als op een gegeven blijkt dat er vanwege nieuwe wereldontwikkelingen een nieuw soort blokje nodig is, kan dit makkelijk worden toegevoegd vanwege de onderliggende systematiek. LEGO is in de kern eenvoudig van structuur en makkelijk te begrijpen en toe te passen; kinderen kunnen al met een klein deel van de blokjes aan de gang om tot mooie resultaten te komen, terwijl expertbouwers er de meest realistische bouwwerken mee kunnen maken.

PNA maakt gebruik van gestandaardiseerde kennisbouwblokken, waarmee zowel de beginnende adviseur als de door de wol geverfde businessanalist, ieder op zijn niveau, kennismodellen kan maken.