Terugblik op iKnow-dag 2023

Elk jaar organiseren we de iKnow-dag voor iKnow gebruikers en geïnteresseerden.
Op dit moment wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de organisatie van de volgende iKnow-dag. Deze zal gaan plaatsvinden op Woensdag 20 November. Die kun je dus al in je agenda zetten! Voor iedereen die er afgelopen jaar niet bij kon zijn óf graag zijn of haar geheugen wil opfrissen, hieronder een terugblik op de iKnow-dag 2023.

Terugblik iKnow-dag 2023


Tijdens de jaarlijkse iKnow-dag komen traditiegetrouw de gebruikers en makers van iKnow en de aanpakken die iKnow ondersteunt (Wetsanalyse, cogNIAM) bij elkaar.

De iKnow gebruikers wisselen hun kennis en ervaringen uit, we bespreken de plannen die we op termijn met iKnow hebben en op basis van casussen worden ervaringen met iKnow in de dagelijkse praktijk gedeeld. Rondom de geplande sessies is de iKnow-dag een gezellig netwerkevent.

aanwezigen iKnow-dag 2023

Parallel programma
In de ochtend zijn we afgetrapt met twee sessies.

Voor gebruikers van de iKnow Suite was er een sessie waarin we uit de doeken hebben gedaan welke nieuwe features er in de afgelopen tijd zijn toegevoegd aan de iKnow modules. Hierbij kwamen onder andere de verdere implementatie van kennisdomeinen, de nieuwe ‘export-tab’ en de nieuwe
onderlinge koppelingen tussen de modules aan bod.

Presentatie iKnow-dag 2023 JohnB

Hierop volgde een demonstratie van de nieuwe iKnow mogelijkheden op het vlak van RegelSpraak: de syntax voor het werken met regels in natuurlijke taal zoals bij de Belastingdienst verder wordt ontwikkeld en ingezet.

De sessie werd afgesloten met een primeur: We hebben voor het eerst MiKnow laten zien, onze computer-based learning oplossing voor het delen van kennis over Wetsanalyse en CogNIAM. MiKnow zal worden ingebed in iKnow, om zowel aanpak als de werking van iKnow zelf toe te lichten. Dit op basis
van korte gegenereerde video’s die we op termijn ook zullen gaan inzetten in opleidingstrajecten bij klanten.

Parallel aan de sessie voor iKnow gebruikers was er ook een sessie voor nieuwe gebruikers. Hierin hebben we laten zien wat iKnow is, met zowel aandacht voor de context van iKnow (bijvoorbeeld Wetsanalyse), als de toepassing ervan. In een live demo, met veel interactie met de deelnemers, hebben we de kracht van iKnow “in het echt” laten zien.

Presentatie iKnow-dag 2023 Frank

Middag programma
Na de lunch was het programma weer het domein van de toepassers buiten PNA.

De middag werd afgetrapt door Reijer Passchier, als hoogleraar Digitalisering en de democratische rechtsstaat verbonden aan de Open Universiteit en als Universitair Docent Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Reijer gaf een presentatie over de consequenties van digitalisering voor het functioneren van onze constitutie, met in het bijzonder aandacht voor de rol van Wetsanalyse daarin.

Vervolgens gingen Esmée Tomaula en Rudy Italiaander in op de praktijkcase Wendbare Wetsuitvoering. Esmée is als fiscalist, en Rudy als architect, verbonden aan het team Regelbeheer van de inkomstenheffing binnen de Belastingdienst. Hun verhaal spitste zich toe op hoe de Belastingdienst vanuit wetten regels en uiteindelijk werkende programmacode genereert door gebruik te maken van iKnow!

Presentatie iKnow-dag 2023 BD

Rikkert van Capelleveen, onze laatste spreker, werkt bij Achmea en leidt daar de business unit Data & Digital. Zijn presentatie ging in op hoe Achmea zich transformeert tot digitale verzekeraar, waarbij het gedachtegoed van ons kennismolecuul een belangrijke bijdrage levert.

Presentatie iKnow-dag 2023 Achmea

iKnow-dag 2024
Ook dit jaar organiseren we weer een iKnow-dag, dit keer op woensdag 20 November, opnieuw op de High Tech Campus in Eindhoven. 
Wil je er (weer) bij zijn? Dat kan, klik hier om in te schrijven. 

Een goed gesprek over hoe wij u kunnen helpen?